Tom for ideer?

Lagring, Tips

Nok en uke står for tur. Du merker gjerne at enkelte medlemmer av husstanden lager mye stemning – i ender av skalaen.
Når alle er hjemme, må alle bidra. Førstnevnte er en utfordring i seg selv, men fortvil ikke – det trenger ikke være kjedelig! 
Alle liker å bli inkludert og få tildelt ansvar i en gruppe. Spesielt barn. Det er nettopp dette du bør ha fokus på, og gjøre til en positiv opplevelse for alle.

 

  • Fordel ansvarsområder. Begrens områdene til eksempelvis kleshengeren i gangen, eller kildesorteringen på kjøkkenet. Alle må holde orden på sitt område. Husk å ikke la det bli for overveldende, start i det små.
  • Oppgavefordeling. Barna har kanskje plikter allerede? Gå ut med søppelet eller ta ut av oppvaskmaskinen? Hvis ikke, start nå!
  • «Rydd i matskapet dagen». La kreativiteten blomstre, og prøv dere på nye matretter av rester i kjøleskapet og tørrvare i skuffer og skap. Familien får gjerne en ny favorittrett?
  • Moteshow. Finn frem klærne bakerst i skapet og kommoden. Ta dem på og vise deg frem. De er gjerne både for små og ikke helt etter dagens smak? Bestem i plenum hva som skal beholdes og hva som skal gis bort. Om ikke annet blir det god stemning og mye latter. 
  • Våren nærmer seg, og gressklipperen og hagesaksen ligger bakerst boden eller garasjen – godt gjemt bak akebrett og sommerdekk. Dere finner garantert noen skatter, noe som ble satt der for 5 år siden? – la barna bli med å rydde og leite (med tilsyn). Det er også en fin stund å forberede barna på oppgaver som hører våren til. Kanskje finner du dem mer motivert når finværet først slår til?
Ikke glem å gi ros – både til barn, andre voksne og deg selv! 
Målet er ikke nødvendigvis at alt skal på skinner og bli perfekt hver gang. Vi trenger de de små mestringsfølelsene i hverdagen.
Ting blir ikke alltid slik vi har planlagt det – men det er vel greit det også!?

Hold ut og lykke til!