Perfekt aktivitet i høstferien!

Lagring, Tips

Du har fri, og ungene ønsker å være inne i det dårlige været. Hvordan fylle dagen på en meningsfylt måte?
Jo, nå kan dere alle få oversikt og orden hjemme. Med små og enkle tips – og en god egeninnsats når dere fort målet.

Kanskje du ikke når over alt, men sett opp en liten plan og et mål. Vær realistisk, samtidig som målet skal være noe å strekke seg etter.

Hvordan skal vi få med ungene? Hva er det som vekker deres engasjement? Hvilke insentiver har de for å være med på noe så kjedelig som å rydde i felles rot? Ingen, som regel. Men leke, det liker de fleste unger?

Sett opp en lek der dere finner frem egne klær som ikke passer, og klær dere ikke bruker eller liker. Legg alt i en haug, og lag «gi-bort-til-kjente-sekken»,  «Fretex-sekken» og «kaste-sekken». Kanskje også klærne i «kaste-sekken» kan få nytt liv på juleverksted eller annen kreativ regnværsdag?

Lag et system som passer for dere, slik at alle har ansvar for sin del av jobben. Om du selv ikke finner rydding spesielt givende, prøv å lage det litt gøy med å kaste klærne opp i sekken på avstand, eller kle dere litt ut mens dere holder på. Når dere har gjort dette, leveres sekkene der de skal leveres.

Loft og kjeller har også mye som kan ryddes, og utenom disse bodene kommer den fulle garasjen. Bli enige på forhånd hvilken dag dere skal ta hvilket område eller rom. Finn det som dere ikke har brukt på lenge, ikke trenger og ikke føler dere må ha – sorter det etter samme prinsipp. Er det mye, trenger dere en henger eller en container. Om ikke, så er det andre som har glede av gamle leker som virker.

Så er det alltid noe som er i kategorien «de gamle tingene jeg bare må ta vare på». Det kan ting etter foreldre eller andre i familien. Kanskje noe ungene brukte da de var mindre?

 

Legg alt det systematisk til side, systematiser gjerne og med esker av samme størrelse. Det gjør det lett å stable i høyden, og det tar mindre plass. Sett lapper på eskene, da blir det letter å finne frem. 

Om det fremdeles er fullt i boden, og bilen ikke får plass i garasjen, hva da? Kanskje du må gå hardere til verks, eller leie litt ekstra plass på et lagerhotell? Det er mer og mer vanlig med en bod på et lagerhotell. Da kan du sette tingene inn for langtidslagring, så du har det litt ryddigere hjemme. Noen har alt de har arvet på lager, fordi det har så stor affeksjonsverdi at de ikke vil kaste det. Andre setter julepynten der, siden den kun brukes en kort periode.

Til slutt, gi deg selv og familien en god belønning. Det trenger ikke koste skjorta. 

Lykke til!