Slik bevarer du dekkene

Enda ikke skiftet dekk?

Dropper du påskefjellet i år du også er det på tide å skifte over til sommerdekk. Om ikke du har gjort det allerede, vel å merke.

Godt vedlikeholdte dekk er en investering i egen og andres sikkerhet.

For å forlenge dekkene levetid er det viktig at man oppbevarer og behandler dekkene riktig. Her er våre tips!

 

 

5 knallgode tips

  1. Det første du bør gjøre er å forsikre deg om at mønsterdybden på eksisterende og dekk du skal skifte til er i henhold til gjeldende krav. Sommerdekk = min 1,6 mm (anbefalt min 3 mm). Vinterdekk = min 3 mm, (anbefalt min 4 mm på biler under 3500 kilo).
     

  2.  Før du tar av dekkene bør merke dekkene med hvilken posisjon på bilen de står. Bruk gjerne kritt eller malertape og skriv på. Slik blir det mye enklere å vite hvilket dekk som skal hvor når disse skal på igjen. 

  3. Vask og rengjør dekkene! Skyll alltid godt med vann. og tørk felg og dekk for å unngå vannmerker og rester av bremsestøv.

  4. Dekkene bør oppbevares mørkt og kjølig. Sollys/ozon har en nedbrytende effekt på gummi. Rommet må være godt ventilert (uten gjennomtrekk). En lagercontainer er perfekt.

  5. Det anbefales å oppbevare dekk montert på felger. Dekk med felger skal oppbevares på dekksiden, ikke loddrett. De kan også henges opp, i motsetning til dekk uten felger.

YellowBox har både lagercontainer og lagerhotell.
Da får du plass til både dekk, verktøy, hagemøbler og utstyr.

Finn din bod i dag!
Lagerhotellet eller Lagercontainer?