Skap det perfekte hjemmekontoret

4 av 10 Nordmenn har hatt hjemmekontor de siste månedene! Det peker også mot at flere vil fortsette å bruke hjemmekontor i større grad eller som sin faste base. Da er det viktig at man skaper et miljø hjemme slik at man både presterer godt i arbeidet, samtidig som man trives og klarer å holde fokus. 

Les dette før du setter i gang 

  • EGEN SONE. Noen har et ekstra gjesterom, mens andre må ta til takke med hjørnet i stuen. Uavhengig av sted er det viktig at du rydder plass til ditt formål. Lag en sone hvor kun det kun står ting relatert til arbeid. Tegnebøker, esker med nips og vinterklær må vike. Sett det på loftet, garasjen eller bort på lager. 
  • GJØR DET TIL DITT. Skap en plass du har lyst å være over tid – gjør det til ditt. Ofte skal det ikke mer til enn en bilde, en plante, den beste kaffekoppen og avisen til pausen.
  • HOLD DET RYDDIG. Letter sagt enn gjort, men forsøk å holde arbeidsplassen ryddig. Det er unektelig demotiverende å komme til en rotete arbeidsplass hver morgen. Som regel er det ingen andre hjemme som vasker vekk kaffeflekkene og plukker opp krøllete post-it lapper. 
  • ERGONOMI. Hjemme har vi lettere for å «bruke det vi har», kontra bedriftens kontor. Blir hjemmekontoret regelen heller enn unntaket er det mye trivsel og helse i å investere i en god stol, arbeidsbord og teknisk utstyr. Spør gjerne sjefen om du får det dekket. 
  • DAGSLYS. La arbeidssonen være et sted med dagslys. Dagslys gjør noe med produksjonen av stoffer i hjernen som har innvirkning på humøret og gjør oss opplagte. Husk å ikke få dagslys i retning dataskjermen. Har du ikke dagslys? Lamper med riktig lys hjelper godt! 
  • HOLD PÅ RUTINEN. Sist men ikke minst er det viktig å holde på de samme rutinene du hadde da du dro inn til arbeidsgivers felleskontor. Lag planer for dagen med gjøremål og tidsfrister – så blir du ikke like distrahert med å henge opp klesvasken som akkurat ble ferdig.  

Skaff deg ekstra lagringsplass i dag